Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засилват полицейското присъствие по Черноморието по празниците

14 декември 2015, 21:26 часа • 2831 прочитания

Засилват полицейското присъствие по Черноморието за празниците. Това каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас, пред "Фокус".

Тя обясни, че това се налага заради големия брой празнуващи, които се очакват по това време на годината. „Това е график, който всяка година се одобрява, съобразен е с особеностите на различните общини, които са част от бургаска област. На някои места има струпване на повече хора. Това, естествено, са курортните места, където в големите хотелски комплекси се предвижда да посрещнем и гости от вътрешността на страната“, обясни Рандева.

добави, че полицейските служители в Бургас ще работят с нормално работно време, по предварително утвърден график.

„При положение, че не се очакват някакви сериозни струпвания на хора във вътрешността на бургаски регион, не би било оправдано да насочваме извънредни смени. Не виждам защо е необходимо там да има извънредни дежурства“, добави тя. По нейните думи, в случай на необходимост, служителите от всички структури на ОДМВР-Бургас имат готовност да реагират.

„Знаете, че полицаят няма работно време. Той е полицай по призвание, по сърце, по душа. Без значение дали той носи униформа или не, ще се намеси и ще окаже съдействие на всеки един нуждаещ се“, обобщи Рандева.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес