Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Царево правят протест на Разпети петък

12 април 2017, 11:25 часа • 974 прочитания

Точно на Разпети петък (14 април), от 11:00 часа жители на Царево ще се съберат на протест на моста на река Караагач. Протестът е заради липсата на действащ Общ устройствен план (ОУП) на общината, като искането е такъв да бъде най-после създаден.

Още преди 10 години, ОУП трябваше да начертае рамките за развитие на Общината за период от 20 години, но до днес това не се случва. Отсъствието на ОУП спира правилното развитие на най-морската община в България и не позволява на бизнесът да се възползва от европейската солидарност, гласи съобщението за протеста, разпространено от Туристическия информационен център на Царево.

"Обединени от идеята да има ясни правила, жителите на Община Царево ще заявят категорично своето желание в най-кратки срокове да бъде приет ОУП, който ще позволи обособяването на Промишлена зона, която да осигури работни места в гр. Царево, Ахтопол и Лозенец, ще позволи на фермерите да имат своите ферми, на рибарите да получат рибарски селища, пристанище и стоянки за лодки. За да не се допусне презастрояване гражданите искат ред и правила по цялата територия на Община Царево", гласи съобщението.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес