Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Бургас започва инициативата "Засади дърво"

22 ноември 2019, 17:47 часа • 3927 прочитания

Всеки жител на Бургас, който обича природата, може да се включи в инициативата на общината "Засади дърво". Гражданите, които са направили първата крачка, ще трябва да продължат процеса, да поставят табелка и да се грижат за фиданката. Екип от ландшафтни архитекти и озеленители ще определи първите зони, на които ще бъдат засадени младите дръвчета. Те ще се допълват с нови в различните квартали и селища на общината.

Желаещите да се включат в зелената кампанията трябва да знаят какви са условията, при които ще се извършва залесяването. Условията могат да бъдат намерени ТУК.

Посадъчният материал се осигурява от самите граждани, което се счита за техния цялостен принос към опазването на природата и зелената система на града.

Преди всичко желаещите да участват в процеса трябва да заявят това, като попълнят заявление по образец, което може да се входира или изпратите на e-mail: d.taneva@burgas.bg.

Следва експерт от озеленяване и благоустройство да се свърже с всеки участник в кампанията, за да се уточни къде и кога е най-добре да бъде засадено новото дръвче.

Поддръжката на растителността засадена от гражданите, ще се извършва съвместно със специалисти от Община Бургас. За всяко засадено дърво ще се издава протокол и то ще се вписва в схема. Това ще гарантира неговото поддържане и опазване във времето.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес