Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Бургас разказват коледни истории чрез комикси

13 ноември 2018, 13:20 часа • 13535 прочитания

Това предизвикателство отправят от читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985” към децата на Бургас. В конкурса могат да се включат ученици от 3 до 8 клас.

За Actualno.com, секретарят на читалището Веселина Николова сподели: “Избрахме тази форма на изразяване, защото наблюдаваме, че комиксите са едни от най-търсените от децата книги. Историите, разказани по този начин, явно достигат по-лесно до тях и ги вълнуват повече. Затова решихме да направим конкурс за комикси и да накараме децата да участват в изработването на комикс на тема „Коледна история”.

Сюжетът трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху един лист формат А4. Към комикса трябва да има надписи поясняващи действията на героите, диалозите или мислите им. Няма ограничения в техниките на изпълнение. Всяко дете може да изрази себе си чрез акварел, бои, моливи, пастели или флумастери. На гърба на творбата да се отбележи името, годините, класът, училището и телефона на автора.

Желаещите да участват в конкурса, могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, комплекс „Меден рудник”, блок 25, читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985”.

Крайният срок за изпращане е 10.12.2018 година. В навечерието на коледните празници, най-добрите комикси ще бъдат показани в изложба, а отличени от журито участници ще получат награди за своите рисунки. 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес