Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Увеличават се местата за наемане на електрически велосипеди в Бургас

23 октомври 2019, 12:28 часа • 1053 прочитания

Нови места за наемане на електровелосипеди работят в Бургас. Колонките са 11 на брой и се намират на различни места в града.

Новите велостоянки са в жилищен комплекс "П.Р. Славейков", пред блок "Двете брези", на улица "Никола Петков", пред Бургаския свободен университет и в близост до спортна зала "Бойчо Брънзов".

До този момента на 26 места в града има колонки за паркиране от които всеки който желае може да ползва електровелосипеди под наем. Самите велосипеди са 20 на брой. Когато не се движат, те се зареждат на устройствата за паркиране. При пълна батерия и нормално използване, велосипедите могат да изминат около 40 километра.

За да наеме електрически велосипед всеки желаещ трябва да закупи велокарта, която се издава в Транспортната къща на улица "Александровска" 106 в града.

В Бургас устройствата за придвижване, които не замърсяват въздуха се предлагат от 2016 година. За това време интересът към тях се е увеличил няколко пъти. Идеята на община Бургас е чрез използването на този вид велосипеди да се осигури на гражданите мобилност, бързина и спорт в градска среда.

 

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес