Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ученици от Руската гимназия в Бургас почетоха Деня на народните будителите

01 ноември 2019, 10:25 часа • 6323 прочитания

Денят на народните будители беше отбелязан в ПГЧЕ ”Васил Левски” със специално честване. Ученици и преподаватели се събраха, за да отдадат почит към хората формирали и съхранили България. Датата е време всеки да си припомни имената на стожерите на несломимия национален дух и повод за национална гордост и самочувствие.

Учениците припомниха на присъстващите делото на някои от знаковите за страната фигури. Какво знаем и какво не знаем за просветители, книжовници, революционери и свети будители? Само част от учебниците по история ли са великите българи? Отговори на тези въпроси дадоха участниците в честването. Те допълниха своите знания като участваха в познавателни игри, организирани от УС на училището

Състезанията бяха оспорвани, тъй като учениците не се затрудниха с разпознаването на будителите по фотографии, биографии и техни цитати. Отборите на осмите класове показаха съобразителност и бърз ум, попълвайки кръстословици с въпроси за делото на народните будители и завършиха почти наравно. За показаните знания и участие в празника учениците получиха много награди.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес