Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три плажни ивици ще имат нови концесионери през лятото на 2020 година

21 ноември 2019, 09:41 часа • 2588 прочитания

Плажът в бургаския квартал „Сарафово” ще има нов концесионер. Наематели се търсят и за плажните ивици „Каваци-юг“ до Созопол и „Дяволска река 1“, който се намира в община Приморско.

Правителството започна процедурите за възлагане на концесия на тези ивици. Те се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Срокът на концесиите да е по 20 години е предложението на кабинета.

Концесионно възнаграждение през миналата година за плаж „Каваци-юг“ е било 55 581 лева, за „Дяволска река 1“ 19 049 лева, а за „Сарафово“ 45 502 лева. Това са цените без ДДС.

Сумите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове обекти на концесия, по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Новите концесионери трябва да осигурят на ивиците всички задължителни по закона дейности. Основните са наличието на спасители и водното спасяване, здравно и медицинско обслужване на ивицата и поддържане на изрядна хигиена. Освен това, плажните ивици трябва да предоставят услуги, които са от обществен интерес.

 

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес