Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът отново остави в ареста обвинения за побой над журналиста Стоян Тончев

25 март 2016, 16:22 часа • 1357 прочитания

Районният съд в Поморие отхвърли жалбата на Мартин Душев и го остави в ареста.

Душев е привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на журналиста Стоян Тончев в град Поморие, съобщиха от прокуратурата.

По така повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години. На 10 февруари съдът остави Душев в ареста.

Днес прокурорът определи искането на Душев като неоснователно. Той бе категоричен, че е налице обосновано предположение, че той е извършител на престъплението в което е обвинен. Прокурорът отново мотивира твърдението си, че по телескопична палка намерена в автомобила на Душев са намерени следи от неговото ДНК, както и от това на пострадалия.

Прокурорът добави, че е налице възможност Душев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тази възможност се предоставя от тежестта на извършеното престъпление, както и от факта, че то е извършено с особена жестокост. Прокурорът се мотивира и с факта, че Душев е осъждан на два пъти, единият от които за грабеж.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави Душев в ареста. Определението на Районния съд в Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Бургас.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес