Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подаден е сигнал за натровени русначета и украинчета в детски лагер в Св.Влас

31 юли 2015, 17:19 часа • 7236 прочитания

Сигнал за 30 натровени деца - русначета и украинчета в детски спортен лагер в Св.Влас беше изпратен до институциите в Бургас.

След като по руският сайт lifenews.ru изтекла информация за епидемия сред децата, от Регионалната здравна инспекция и Агенцията по храните са изпратени експерти, които да вземат проби от храна, вода, гърлен секрет от персонала в кухнята, от плотовете в помещението.

Става дума за лагер във Влас, но от там категорично отрекоха да има епидемия сред децата.

Според руския сайт, цитиран от "24 часа" ръководителят на спортната секция Анастасия Дегтярьова, която съпровожда руските деца в лагера, съобщила за епидемията и за това, че ръководството на оздравителния център не предприема никакви мерки за решаване на проблема. Според нея вирусът се размножавал в басейна на комплекса.

Сред заболелите деца едно било в тежко състояние и трябвало да бъде хоспитализирано.

"Няма епидемия, нито приети деца от лагера в болниците в Бургас и Несебър. В лагера има двама педиатри, които следят за здравословното състояние на децата. Има единични случаи на заболели от летни вируси. Въпросната руска ръководителка отрича да е давала информация пред руски сайт и сега подготвя опровержение", коментира почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

"Ще мога да коментирам какво точно се е случило след като колегите приключат с проверката. Вероятно се касае за отделни случаи на заразени с чревни вируси, коментира шефът на Региоаналната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес