Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима кандидати за местните избори от Несебър са изправени пред съд за купуване на гласове

23 октомври 2019, 06:40 часа • 2137 прочитания

Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати. Вероятно те ще бъдат задържани в ареста за 72 часа и то в София. Наложена им е и забрана да напускат страната, съобщи адвокат Петър Атанасов, който представлява Димитров, предаде в. "24 часа".

Петимата кандидати са били извикани в РПУ Несебър малко след 22:30 часа, след като имунитетът им беше свален. Освен Димитров с обвинения за организирана престъпна група за купуване на гласове са още кандидатът на "Движение 21" за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидат-общинските съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. До този развой на събитията се стигна след като Спецпрокуратурата и ГДБОП проведоха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври срещу контролиран вот.

"Това е пряка намеса в изборния резултат. Защо се проверяват определени кандидати? Нямам думи да коментирам в каква държава живеем. Аз винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкова много гласове", коментира Николай Димитров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес