Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак драма със строителство на плаж "Смокиня"

17 май 2021, 07:22 часа • 5576 прочитания

Няма да има дискотека, няма да има нощно заведение. На този плаж се изграждат 3 нови заведения, държавата позволява 2% застроена площ. Няма как върху 100 квадрата разрешена за застрояване площ да вкарам хиляди хора. Това заяви консеционерът на плаж „Смокиня” Иван Алексиев.

Алексиев говори пред Нова телевизия след пореден сигнал за застрояване на плажа – заради снимани бетонни „пети” на плажа. Идеята била да има основа, която да попречи вода от морето да разруши дървени конструкции.

Единствената разлика между тези пети и леенето на бетон е, че леенето става на място, каза природозащитник.

В крайна сметка ще има проверка на ДНСК на място, както и на министерството на туризма.

Междувременно, през фейсбук групата "Да запазим Корал" има призив към кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Той гласи следното:

"След вчерашната реакция в неделен ден на министерство на туризма, с министър Стела Балтова става дефинитивно ясно, че освен проверка на повереното и министерство се налага и проверка на Вашата община. От Вас очакваме разчистване на плажа от бетонните елементи за бъдещия непреместваем обект и налагане на съответните санкции.

Предвид изключително високия обществен интерес настоятелно Ви молим за реакция днес. Ритъмът на работата на държавата очевидно е променен".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес