Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отмениха грипната ваканция в Бургас

05 февруари 2020, 15:26 часа • 2424 прочитания

Край на грипната ваканция в Бургас след поредното заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. От шести февруари децата се връщат на училище. Броят на заболелите от грипния вирус е спаднал под необходимия минимум за епидемия.

Според информация на Регионалната здравна инспекция, вече има спад в нивата на заболелите лица и тенденцията, че грипът си отива е трайна. Според експерти няма необходимост от удължаване на първия учебен срок.

Тенденцията, пикът на епидемията да е в края на месец януари, се е запазила и тази година. Това е причината броят на регистрираните болни вече да е по-малък.

Въпреки това от Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания настояват да се съблюдават правилата, които се спазваха и по време на епидемията. Това са противоепидемиологичните мерки за децата до четири години, засиленият филтър в детските ясли и градини и всички други индивидуални мерки, които всеки трябва да спазва, за да бъде здрав. Носенето на предпазни маски в градския транспорт и честото миене на ръцете са част от тях.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес