Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриването на ловния сезон вдигна на крак полицията в Бургас

03 октомври 2019, 16:50 часа • 2474 прочитания

Откриването на ловния сезон за дива свиня вдигна на крак бургаската полиция. От пети октомври е създадена организация и е засилен контролът в ловните полета. Целта е да се намалят инцидентите с огнестрелно оръжие, които често съпътстват ловните сезони. От ОДМВР – Бургас съобщават, че при проверките ще се обръща голямо внимание на екипировката на ловците, която трябва да включва облекло с ярък сигнален цвят, спазването на забраната за употреба на сачми с диаметър над 6 мм. при групов лов на дива свиня, на забраната да не се носи оръжие след употреба на алкохол и други упойващи вещества.

Ловците трябва да обърнат внимание на начините на пренасяне на пушки и друго огнестрелно оръжие, което трябва да става по определените правила.

Забранено е да се употребяват оръжия с цел, която е различна от тази за която са придобити, както и носенето на оръжие на обществени места. Задължително е да се спазва забраната за преотстъпване на огнестрелните оръжия и боеприпасите на други лица.

Ловците трябва да имат предвид спазен ли е срокът на валидност на разрешителните за носене на оръжия, както и на мерките за биосигурност и дезинфекция.

Проверките започват през почивните дни – 5 и 6 октомври. Те ще се организирани съвместно с представители на Регионална дирекция по горите Бургас.

При установени нарушения ще има административнонаказателни мерки или отстраняване от ловния излет.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес