Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха сезона на зимните морски бани

26 ноември 2018, 10:48 часа • 2787 прочитания

Неделята беше един от последните слънчеви дни за месец ноември, който много бургазлии избраха да изкарат в морската градина. Някои хора дори бяха на плажа и така отриха сезона на зимните морски бани, който за тях ще приключи през април.

За Красен, Константин и кучето Зара най-хубавото време за плуване в морето е през зимата. „Няма хора, морето е кристално чисто и не е студено“, казва Красен и обяснява как е стигнал до това състояние, при което не усеща ледените води.

„Медитирам върху болката, защото когато влезеш във водата се усеща болка, а не студ. Опитвам се да не стоя в морето повече от 15 минути, защото чувството на измръзване изчезва и може да стане опасно. Но в един зимен ден влизам до три пъти във водата.“, казва Красен. Той стои по бански на ивицата, докато край него минават хора облечени с палта, якета и шапки. Денят е слънчев, температурата на въздуха и водата е 12 градуса, което е добре за края на месен ноември, но все пак не предполага бански. 

„Никога не бива да се влиза постепенно във водата. След като човек се настрои, просто го прави. Един го прави на инат, друг за да медитира, трети, защото е модерно, всеки има различни мотиви. Сега отриваме сезона, който за нас продължава до месец март, максимум до април сме на плажа. Лятото тук е горещо и мръсно.“

Красен, Константин и кучето Зара остават на плажа и всеки който иска да се присъедини към тяхната компания може да го направи до края на април.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес