Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Бургас премахна незаконни къщи в квартал „Победа“

24 юли 2019, 12:53 часа • 7402 прочитания

Постройките са тухлени, солидни, с пристройки към тях и се намират улица "Тамара" в квартал „Победа“. За тях има издадени десет кметски заповеди, които касаят тяхното премахване. Къщите са изградени върху земя, на която трябва да има улици и нормална инфраструктура, за да могат до домовете да достигат линейките на Бърза помощ, пожарната, или друга техника. Живеещите в сградите са предупредени за предстоящото събаряне още през миналата година. По този начин община Бургас спазва законните разпоредби, които трябва да се прилагат в подобни случаи. Макар и неоснователни, много от заповедите бяха обжалвани в съда. Това е отнело време, което някои от "собствениците" са използвали за да отдават постройките под наем.

"Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", заяви кметът Димитър Николов по повод акцията по премахването на незаконните постройки.

 

Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки през последните няколко години. Те са били в кварталите "Горно Езерово", "Победа", в ромската махала на жилищен комплекс "Меден рудник". Има още издадени заповеди за подобни акции. За тях обаче, не са минали законните срокове за обжалване или доброволно изпълнение.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес