Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха бедствено положение в община Приморско*

16 юли 2014, 08:33 часа • 56156 прочитания

Три сигнала за бедстващи хора са получили тази сутрин в община Приморско. Това каза за БТА кметът д-р Димитър Германов. Два от сигналите вече са обработени. Хората са добре. Екип на пожарната и "Гражданска защита" пътуват към третия човек, който се намира в землището на село Веселие. На него спешно също ще бъде оказана помощ, каза още д-р Германов.

Бедствено положение заради обилните валежи бе обявено в община Приморско, съобщи д-р Димитър Германов. Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие.

"Има прекъснато захранване, защото има наводняване на места. Пътят Ясна поляна - Приморско е затворен, има паднали дървета по пътя Приморско, покрай река Ропотамо към Созопол. Има наводнен участък на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско-Южното Черноморие", каза кметът.

Междувременно от информация на Нова телевизия стана ясно, че река Ропотамо е преляла близо до устието. Областният управител на Бургас Павел Маринов обясни, че сериозно наводнени къщи за момента не са открити. Той допълни, че най-вероятно няма да се наложи включване на агрегати.

В ефира на bTV кметът обясни, че има над 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но кметът на Приморско няма информация за евакуирани туристи. За момента общината се справя със собствени сили, но ще вземат решение дали ще искат помощ от екипи в Бургас.

Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско, поради наводняване и паднали дървета, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От там съветват водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Снимка: Архив

*Информацията е обновена в 09:24 ч.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес