Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 100 учители в Бургас получиха отличия за старт в кариерата

02 ноември 2021, 16:55 часа • 2145 прочитания

За шеста поредна година броят на младите хора, избрали пътя на учителската професия в Бургас расте. Младите учители, които започват професионалното си развитие в сферата на образованието в Бургас тази година са 111. На днешния празник на народните будители те получиха отличия за старт в учителската кариера. Инициативата е на кмета Димитър Николов се провежда за 6-та поред година и има за цел да поощри младите преподаватели, избрали да се посветят на професията, която стои в основата на всички останали професии.  

Най-голям е броят им през тази година в СУ "Константин Петканов" – общо осем педагози - Златина Каменополска, Тяна Арнаудова, Ваня Първанова, Калинка Милчева, Петя Стоянова, Виолета Йовчева, Гергана Георгиева и Нина Николова.

За Община Бургас образованието винаги е приоритет и затова всяка година подобрява условията за педагозите и за учениците, модернизира сградния фонд и дворовете на учебните заведения, повишава квалификацията на бургаските учители и въвежда най-съвременните методи на преподаване и технологии в сферата на образованието.  

Въпреки, че за втора поред година тържествената церемония по награждаване на учителите, които стартират кариерата си в бургаските образователни заведения, бе отменена заради противоепидемичните мерки, всички 111 млади преподаватели в бургаските училища и детски градини получиха своите награди по повод празника на народните будители.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес