Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момиченце пострада в аквапарк край Равда

11 юли 2018, 18:46 часа • 4543 прочитания

9-годишно момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк край Равда. Сигналът е подаден около 16:00ч. на 10 юли, съобщава Дарик радио.

Инцидентът станал докато малката Елизабет се спускала от 20-метрова водна пързалка. Пострадалото момиченце е било заедно с група от осем деца и възпитател.

Детето е прието в Университетската многопрофилна болница в Бургас с наранявания в областта на гениталиите и кръвоизлив, съобщава Нова ТВ. Към този момент състоянието му е стабилно. От лечебното заведение отказват повече подробности.

20-метровото съоръжение, на което е станал инцидентът, за кратко е било затворен. От аквапарка твърдят, че нямат данни за техническа неизправност на съоръжението. Въпреки това са въвели ограничение за използване на пързалката от лица под 18 години.

Започнала е прокурорска проверка. До този момент обвинение не е повдигнато.

„Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна“, каза пред Дарик председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.

По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка.

„Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката“, допълни Бошнакова.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес