Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млади медици ще се обучават в Спешното отделение на бургаската многопрофилна болница

02 април 2019, 12:29 часа • 1201 прочитания

Млади медици ще се обучават в Спешното отделение на бургаската многопрофилна болница. Това става възможно заради отличната оценка и акредитацията, която получи едно от най-важните отделения в УМБАЛ Бургас. В продължение на 5 години "Спешна медицина" ще може да се ползва от тази акредитацията и да привлича нови специалисти.

"Оценката е заслужено признание за старанията и уменията на екипа ни", каза д-р Здравка Инджова, който е началник на "Спешна медицина".

Д-р Димитър Казаков е един от младите специалисти, избрали Бургас за своето професионално развитие в това най-активно и важно звено на болницата. Самият той обяснява причината за това :"Пробвал съм и в други отделения, но се върнах в Спешното. Резултатът тук се вижда веднага. Тук повече се работи с пациентите и по-малко се пише".

Лекарите настояват за спешни промени в областта на здравеопазването. Те са свързани с необходимостта, вниманието на медиците да бъде насочено към болния, а не към попълването на формуляри, настояват да има обособено звено за социални грижи, за да не се налага в болницата да се грижат за здрави хора, които се нуждаят от друг вид услуга, но няма социална институция където да бъдат насочени. Според лекарите от Спешно отделение, най-важното е всички промени да се правят с грижа за болните.

 

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес