Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легло и люлка от цветя на "Флора Бургас" (СНИМКИ)

30 април 2019, 10:42 часа • 15006 прочитания

Не спират потоците от хора, които искат да разгледат Националната изложба на цветя "Флора Бургас". От откриването на Великден до края на изложението се очаква интересът да продължи.

Тази година организаторите са заложили на цветните пана. Флористите са успели да направят от цветя предмети и да пресъздадат цели сюжети.

Посетителите са посрещнати от водопади, люлки, маси, легла и възглавници, килими, рамки за картини, музикални инструменти, направени от зеленина и много цветя. Фантазията на аранжорите може да се види и извън палатите, където на зелените площи е поставен летателен балон от зелена растения, чешма, чиято вода никога не спира, гигантски щипки за пране, цветни кътове за почивка и още много творчески решения.

Цветя в саксии, препарати за тяхното поддържане, семена за различни растения, храсти и миниатюрни дървета се продават в района на изложбата. Всеки може да си купи или проста да разгледа красивите живи растения, които предлагат търговците. Те се явяват втора, съпътстваща изложба и са част от "Флора Бургас".

Предстои на първи май да бъдат наградени най-добрите участници в конкурсната част на "Флора Бургас". Изложението ще бъде закрито на 7 май.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес