Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КЗК върна проекта за обществен транспорт в Несебър

27 май 2014, 13:20 часа • 22610 прочитания

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на заместник-кмета на община Несебър, съобщиха от комисията. Решението касае обществения транспорт в общината.

Решението е за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканска транспортни схеми, съгласно утвърдени маршрутни разписания", в частта му по обособена позиция № 2, по жалбата на "Ди Ес Бус" ЕООД.

Проучването на КЗК е установило, че оценителната комисия е нарушила процедурата за избор на изпълнител, като не приложила еднакъв подход към всички оферти при изчисляването на възрастта на превозните средства и разликата в отчитането се е отразила на крайната оценка.

Установено е също така, че определеният за изпълнител по обособена позиция № 2 участник, е следвало да бъде отстранен, тъй като е нарушил условието на възложителя да не се представят различни варианти на оферти и освен предложената обща тарифна ставка, е предложил и по-ниска такава за зимния период. КЗК счита, че участникът е допуснал нарушение на чл. 55, ал. 1 от ЗОП, вследствие на което е трябвало да бъде отстранен от участие в процедурата по тази позиция.

КЗК връща процедурата по обособена позиция № 2 на етап разглеждане на техническите предложения на участниците в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес