Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Концесионерът на "Делфин" за оградата: Това е декорация

26 април 2018, 09:35 часа • 4287 прочитания

Това не е ограда, това е една декорация – няма икономическа логика да ограничавам достъпа на хората до плаж "Делфин". Това заяви концесионерът на плажа Йордан Тодоров пред Нова телевизия.

Тодоров обясни, че идващите на плажа били свикнали да си прекарват времето без дрехи и затова заплашвали. Попитан изрично какво е предназначението на издигната вече дървена сграда на плажа, концесионерът отвърна, че тя е за "частно-задължителните дейности" на плажа т.е. това било медицински пункт, с тоалетни. На всеки плаж има такива обекти, гарантирам го, заяви Тодоров. Той предвиждал още чадъри, шезлонги и водни атракциони на плажа.

Същевременно кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че ще бъде издадено предписание за премахване на оградата. Той уточни, че се съблюдават всички законови предписания и отхвърли обвиненията, че има тъмна страна, подкрепяна от общината, относно плаж "Делфин".

Припомняме, че преди два дни беше направена и държавна проверка на плажа и беше установено, че оградата не пречи на достъпа до плажа.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес