Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Созопол е твърдо против да се махат със закон преместваемите обекти

15 ноември 2017, 14:52 часа • 1671 прочитания

Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи е твърдо против премахването на преместваеми обекти. Това каза самият той след общественото обсъждане за промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), предаде репортер на Actualno.com.

Рейзи попита ако тази поправка се превърне в закон, кой ще възстановява приходите на общината. В крайна сметка нека господата премиери, вицепремиери и депутати да не взимат правата на кметовете, призова той.

По отношение на новия начин за определяне на концесиите на плажовете, кметът също се обяви против. Причината - ако този закон утре влезе в сила, това означава, че всички концесии ще се провалят, смята Рейзи. Припомняме, че в законопроекта се предвижда нова категоризация на плажовете - по характеристики, и съответно различен начин на отдаване на концесии.

За мен дори включването на концесиите в закона за черноморското крайбрежие няма място тук - има си закон за концесиите, уточни Рейзи.

По отношение на контрола за средствата, които получават общините от концесиите, кметът каза, че и сега се дава информация къде се харчат тези пари. Според него, обач,е тези средства трябва да се използват и за реклама, и за чистота, и за ремонти по пътищата. Той призова да не се налага толкова строг контрол върху бюджетните средства на общините.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес