Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Бургас по традиция ще раздаде подаръци на бездомни в новогодишната нощ

31 декември 2019, 16:13 часа • 3665 прочитания

Центърът за временно настаняване на бездомни в Бургас ще посрещне Новата 2020 година с празнично тържество. За хората без дом и близки са се погрижили от социалното заведение. За тях ще има празнична трапеза, подаръци и веселие.

Всичките 30 места, които представляват капацитета на центъра, са заети. Приютът обаче е готов да приеме и още нуждаещи се по време на празниците. Настаняването се извършва по утвърдена процедура с решение на Дирекция "Социално подпомагане", напомнят от общината.

Община Бургас е осигурила празнична трапеза, на която ще присъстват всички традиционни ястия, които се приготвят за посрещането на Нова година. Неизменна част от тях е баницата с късмети. Празничната вечеря е още един начин да се покаже доброто отношение на обществото към хората които са изгубили покрив и семейство.

Кметът на Бургас Димитър Николов ще бъде гост в Центъра за настаняване на бездомни в новогодишната нощ. По традиция, в първите часове от новата година, той посещава хората от приюта, за да им даде подаръци и пожелае здраве и радост.

 

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес