Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камерите в бургаския квартал "Меден рудник" вече заснеха първите нарушители

13 март 2019, 14:21 часа • 7546 прочитания

Успешно работят камерите за наблюдение, които бяха поставени в жилищен комплекс "Меден рудник" в Бургас. Те са факт от преди месец, а тяхната цел е да се предотвратяват на криминални прояви и да са в помощ на полицията при разкриване на престъпления. 70-те камери са поставени в близост до учебни заведения, на кръстовища, обществени сгради, пътни артерии и други възлови места в комплекса. 

На трите входно-изходни точки за комплекс "Меден рудник" пък е монтирана ANPR система. Нейната цел е да разпознава и „чете“ табелите на колите.

Цялата информация се получава в градския Център за управление на трафика, който при необходимост изпраща информация в полицията или към други служби, според възникналата необходимост.

Вече са документирани негативни прояви като събарянето на пътен знак при извършване на строителни дейности, вандализъм на детска площадка и други. Заснети са влизащите в комплекса автомобили, пътният трафик на различни кръстовища. С това община Бургас показва на хората от комплекса, че могат да бъдат по-спокойни за здравето и живота са, както и за съхраняването на обществени придобивки.

Дейността на община Бургас, свързана с поставянето на камери за видео наблюдение ще се разраства. Предвидено е монтирането на още 30 камери в квартал „Победа“, и в кварталите „Сарафово“, „Крайморие“ и „Акации“.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес