Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на бургаски квартал се канят да блокират магистрала "Тракия"

10 юни 2016, 14:01 часа • 862 прочитания

Повод за недоволство на живеещите в бургаския квартал станаха разкопаните улици и строителна техника, която е окупирала „Банево" през последните три години заради изпълнението на "водния цикъл".

Хората са подготвили протестна подписка с близо 600 парафа, която вече е изпратена до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на местния парламент Костантин Луков, информира "Дарик нюз".

„Изразяване нашето възмущение и негодувание от забавянето и качеството на изпълнение на възстановяването на инфраструктурата в квартала и прекратяването на асфалтополагането . От почти три години живее сред разкопани улици, кал, шум от строителна техника, прах и мръсотия. Досега проявявахме разбиране към важността и сложността при изграждането на съоръженията на така наречения „воден цикъл". Тръбите са положени, но траповете остават ", пишат жителите на „Банево " в писмото си.

Те предупреждават, че са готови на протести и дори гражданско неподчинение, като блокират АМ „Тракия".

„Ние също сме част от избрания за „Най-добър град за живеене в Българя" и имаме принос в избирането му. Омръзна ни да ходим с гумени ботуши, потрошихме колите си, къщите ни са заринати с прах", гневят се хората от квартала.

Дейностите по водния цикъл на кв. "Банево" започнаха през април 2013 година, като част от мащабен проект за реконструкция на ВиК инфраструктурата, който обхваща кв. "Ветрен" и Минерални бани. Проектът се финансира по ОП "Околна среда".

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес