Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иницивата „Лятна доза безопасност” за деца от улицата

26 юли 2019, 17:30 часа • 1222 прочитания

Възпитаници на Центъра за работа с деца от улицата към Община Бургас, научиха как трябва да се държат като пешеходци, когато карат велосипед или скейтборд. Инициативата е на Обществен дарителски фонд област Бургас, Клуб на моряка и ОДМВР Бургас. Тя е под мотото „Лятна доза безопасност”. В превантивната беседа на инспектора по превенция Цветелина Рандева се включиха и полицейски служители, които са ангажирани с охраната на масови мероприятия, които споделиха своя опит. Децата получиха практическите препоръки от инициативата „Лятна доза безопасност”. Оказа се, че повечето от тях знаят основните рискове в пътния трафик.

Втората част от инициативата включваше посещение на Клуба на моряка, където децата се запознаха с моряшката професия. Десет от  възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата, са преминали обучението на Обществения дарителски фонд – „Доброволчеството, като метод на личностно развитие”.

Децата участваха в практически занятия под мотото „Мост между поколенията”, „Рецептите на баба” и научиха различни рецепти за приготвяне на баници и сладкиши.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес