Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И ръководителят на ДНСК не вижда хотел в укрепителното съоръжение на Алепу

05 юни 2020, 08:25 часа • 4859 прочитания

Няма отклонение от изграденото брегово-защитно съоръжение. То е прието с държавна приемателна комисия и се прави мониторинг дали спира свлачището. Това заяви ръководителят на ДНСК Иван Несторов в коментар за случващото се в Алепу.

Преценка на проектанта-конструктор е как ще изглежда конструкцията, добави Несторов пред Нова телевизия. По думите му, т.нар. кубове, които приличат на стаи, не били предвидени да се ползват за стаи. Ако в бъдещ момент предназначението им се смени, ще има нова заповед. Кубовете трябва да останат във вида, в който са, поясни ръководителят на ДНСК.

Същевременно Несторов каза, че нямало нови строително-монтажни работи т.е. такива за строеж на ваканционно селище. Тези работи бяха спрени пред над една година, по документи – на 14 февруари, 2019 година. А кога ще има строежи на ваканционно жилище – когато инвеститорът (проектът се изпълнява от "Главболгарстрой") има финансиране, ако прокуратурата не намери нарушение, след като сега започва проверка и най-рано след сегашния летен сезон.

Не мога да кажа, че сме открили нарушения или несходства с проектите, продължи Несторов. Предстоели обаче нови проверки – как ще бъде реализирано точно строителството на ваканционното селище, за да може да се запази бреговата ивица. Тези проверки ще се извършат "тези дни", каза ръководителят на ДНСК.

Как се прави укрепване на морски бряг в Дания - ВИЖТЕ ТУК!

А вече има и нов сигнал за потенциално безобразие - на Св. Влас, ВИЖТЕ ТУК!

Още: "Журналист посочи виновниците за застрояването на Алепу"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес