Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Големият победител и стендъп комедиант на България е Георги Кючуков (СНИМКИ)

02 август 2021, 15:47 часа • 13084 прочитания

Класни питиета, летен бриз, бурни овации и четири часа чиста доза неподправен хумор на бургаския бряг. Така накратко може да опишем емоциите от годишните награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” в Бургас.

Събитието се реализира за първи път, но вече даде сериозна заявка да се превърне в една от най-чаканите и стилни прояви в летния културен афиш на града.

Стендъп комедиант №1 в България е Георги Кючуков, информират от фондация „Комедия“.

„Жоро наистина е много талантлив, в неговата комедия има нещо от нашенския, балканския хумор. При него той е много добре изграден и, разбира се, този дрезгав глас. Този микрофон е твой!”. С тези думи популярният сценарист, актьор и писател Иво Сиромахов връчи почетната 31-сантиметрова златна статуетка на комедианта Георги Кючуков, който стана цар на комедията.

Освен тази награда, Кючуков получи още признанието на своите колеги и си тръгна с Наградата на гилдията.

„Много благодаря, много съм развълнуван. Обещавам да бъда добър премиер”, с чувство за хумор отговори Кючуков и допълни, че е безкрайно щастлив от оценката на колегите в гилдията, защото те знаят колко е трудно.

Наградата „Любим комедиант на публиката" отиде в ръцете на Димитър Иванов – Капитана. Тя му бе връчена от харизматичната водеща Мария Игнатова, която бе част от почетното жури.

Водещи на събитието бяха момчетата от „ХаХаХа ИмПро театър”. Димитър Туджаров – Шкумбата, третият член на журито, не можа да присъства поради лични проблеми и бе заместен от Ивайло Нойзи Цветков.

Първите годишни награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” се случиха в Бургас от 29 до 31 юли. Зад отговорната задача и усилената организация на това събитие стои Фондация "Комедия".

„Това начинание е много трудно, но всичко е възможно, когато имаме мечти и когато има хора, като вас, които се гордея, че познавам. Хора, които правят нещата, които искат, а не тези, които трябва. Всички сте победители!”, сподели по време на гала вечерта Георги Илиев, който е част от настоятелството на фондацията.

Вечерта продължи с кратки 5 минутни сетове на всички финалисти, а гвоздеят на вечерта постави големият победител Георги Кючуков, който представи своето шоу "Какво може да ти стане?".

Битката за призовите места тази година се оказа невероятно оспорвана. Представянето на всички 14 финалиста беше изключително достойно, а техните имена останаха в историята като първите стендъп артисти, участвали във финалите на Golden Mic Awards. Всички тези хора заслужиха бурните овации на публиката и дадоха заявка за светло бъдеще пред този жанр. Въпреки тежките времена, пред които бяха изправени през последната година и половина, те демонстрираха голям ентусиазъм и борбен дух. Наградите останаха само за няколко човека, но много други бяха изключително близо до това да разместят класирането и да заемат мястото на някои от основите фаворити.

Подгласници на Кючуков в наградата на журито станаха Иван Динев - Устата и Димитър Иванов - Капитана

Негови подгласници пред гилдията пък са Димитър Иванов - Капитана и Дими Деянски

Наградата на публиката спечели Димитър Иванов - Капитана с подгласници Георги Кючуков и Дими Деянски

Останалите финалисти в първото издание бяха „V for Venetta“, Александър Маринков, Деница Кючукова, Donald McNair, Олга Павлова, Митака Беше Прав, Ник Киров, Миро Симеонов, Памела Трифонова и Юлия Коларова, които спечелиха сърцата на нови фенове.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес