Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доброволци чистят манастира „Св. Богородица” в Бургас

22 юни 2014, 11:18 часа • 12582 прочитания

Доброволци ще чистят манастира „Св. Богородица” край бургаския комплекс „Меден Рудник". Община Бургас е организирала за превоза на доброволците транспорт, съобщават от пресцентъра.

„Вчера, след като разбрахме изпратихме екип на проверка, които ни докладваха. Няма нужда от неотложни и спасителни аварийни действия. Има нужда от лопати, колички и работна лъка”, каза дежурният в общината. Манастирът пострада от наводнение в нощта на 19-ти срещу 20-ти. Придошлата вода е преминала през ниската му час. Никой обаче не е подал сигнал към общината или други институции за помощ. Инцидентът стана известен случайно.

От община Бургас апелират всеки, който желае да помогне на игуменката баба Серафима за възстановяване на обителта, на първо място с почистване на района, да се възползва от безплатния превоз, осигурен от Община Бургас.Доброволците ще пътуват с автобус, който ще тръгне в 10.00 часа от спирката пред Областна управа. В 10.15 часа той ще качи други желаещи от бензиностанция „Газпром” в „Меден рудник” и ще продължи към манастира. Доброволците ще се приберат в града със същия автобус.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес