Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Николов: Можем да успяваме в своите начинания само когато сме единни

06 септември 2021, 14:07 часа • 1398 прочитания

"Нека днес отдадем заслужената почит към всички дейци за осъществяване на Съединението и на героите от Сръбско – българската война, които защитиха суверенитета на страната ни. Затова, уважаеми бургазлии, нека никога не забравяме делото на нашите велики предци и да помним техния пример, че можем да успяваме в своите начинания само когато сме единни". Това бе част от обръщението на кмета на Бургас Димитър Николов към съгражданите му по повод 136-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Николов припомни, че „Съединението е изцяло българско дело, извършено въпреки неодобрението на водещите фактори в европейската политика". В Бургас честванията започнаха с ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас на площад „Атанас Сиреков“.

По-късно пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк бе отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Бяха положени венци и цветя в знак на признателност към всички, дали живота си в Сръбско-българската война. 6.09.21 г., 13:54 ч. Кметът на Бургас: Успяваме само, когато сме единни - 24chasa.bg https://www.24chasa.bg/region/article/10153449 2/2 Честванията на Съединението в Бургас започнаха с ритуал по издигане на българския флаг на площад "Ат.Сиреков".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес