Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете оцеля по чудо след като 70-сантиметрова ножица се заби в главата му (СНИМКИ)

02 май 2019, 16:24 часа • 4379 прочитания

Дете оцеля по чудо след като 70 сантиметрова ножица се заби в главата му! Момченцето, което е седем годишно, си играело в градината и съвсем неволно паднало върху градинска ножица. Тя се забила в главата му. Инструментът, освен това бил ръждясъл. Острието е преминало през бузата на детето и достигнало до окото, преминавайки през цялата глава. "Още няколко милиметра и изходът щеше да е фатален" казват лекарите от Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Специален екип от медици е свикан веднага, за да вземе най-правилното решение по случая. Спешната операция е извършена, след като на детето са направени съответните изследвания и образна диагностика.

След бързата лекарска намеса, малкият пациент е престоял няколко дни в болницата и вече е в дома си. "В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито наранявания в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане", споделя д-р Даниел Петков, който е извършил интервенцията.

Операцията е успешната благодарение на бързата реакция на медиците от Спешно отделение, УНГ и отделенията по детски болести.

Уникалният случай ще бъде обект на обсъждане на медицински форум, а градинската ножица, чиято дължина е 70 сантиметра, ще бъде запазена в отделението по УНГ в бургаската болница.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес