Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бургас става част от театралното събитие „Нощ на театрите”

15 ноември 2019, 13:59 часа • 3399 прочитания

За пети път Бургас участва в международната платформа Европейска нощ на театрите. Тази година посланието на културната проява, която ще се проведе на 16 ноември, е „Ти променяш играта. Играта променя теб“.

В нея ще участват артистите от Държавен куклен театър и Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Спектакъл на Държавен куклен театър „Мечо Пух“ дава начало на събитието. Представлението ще се играе от 11 часа. Този спектакъл е с билети, докато следващата проява на театъра, която е от 17.00 часа и се нарича „Парченцето“ е с вход свободен за публиката.

В същия час в Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“ ще бъде открита изложбата „Рисуваме театър“. Отново там нощта на театрите ще продължи със спектаклите „Душата ти вълшебница“, „Далеч усмихва се морето“, „Изгубени в звездите“ и пърформънса „Смяна на играта“.

Във всички представления участват ученици от различни специалности на националното училище.

С участието си в „Нощ на театрите“, Бургас става един от 18-те града в България, които признават театралното изкуство за едно от най-любимите на публиката. Проявата дава възможност да се привлекат повече млади хора в театралните зали.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес