Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боят в Бургас заради "Нощните вълци" се превърна в тема на въпрос към Борисов

30 юни 2016, 16:50 часа • 647 прочитания

Лидерът на ДСБ Радан Кънев и неговите съпартийци Атанас Атанасов и Борис Станимиров внесоха официален въпрос относно посещението на руските мотористи "Нощните вълци" и тяхната програма в България.

"Близостта на тази група с руския президент Владимир Путин е широко известна. Формалната и основна цел по време на пътуването на въпросната група - обединение на славянския свят, предизвика разнопосочни реакции и в българското общество. В тази връзка, на 30.06.2016 г. в района на град Бургас, вече е налице сблъсък между група протестиращи срещу посещението на „Нощните вълци” и на паравоенна организация (бел. ред. - Воински съюз "Васил Левски")", казват от ДСБ.

Тъмносинята партия казва и, че според различна информация в медиите двама от протестиращите срещу "Нощните вълци" са арестувани и ще бъдат съдени за хулиганство. Представители на Воинския съюз "Васил Левски" не са били арестувани, макар че от ОД МВР - Бургас казват в официално съобщение, че "двете групи са отведени в Пето Районно управление – Бургас за снемане на обяснение".

 

Има ли различно отношение от страна на МВР към участващите в този инцидент в случая, питат от ДСБ. Неприемливо е хора с маскирани лица и камуфлажни униформи, с нашивки с българското знаме и надпис - „Народна република България“, да бъдат агресивни и да защитават, практически чужди политически интереси, добавят Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров.

В тази връзка народните представители отправят към мин. председателя следното питане: "Каква е общата политика на правителството, чрез неговите органи в лицето на МВР и ДАНС за опазване на обществения ред чрез контрол и наблюдение над групи с паравоенно поведение?"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес