Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бил ли е на евангелската сбирка в Перущица един от заразените в Сунгурларе?

22 юни 2020, 07:35 часа • 2992 прочитания

Трима служители на община Сунгурларе с коронавирус, затвориха общината и детските градини.

В града са въведени допълнителни мерки: спрени са всякакви мероприятия в града, ограничена е дейността на дирекция "Социален патронаж". В града маските навсякъде са препоръчителни.

РЗИ - Бургас са взели проби на всички намерени контактни лица до момента - близо 60 души. Очакват се резултатите им днес следобед. Ще обсъдим с РЗИ-Бургас и ще преценим как да продължим, каза кметът на града Георги Генов пред БНТ.

Градът се дезинфекцира.

Вчера започнахме със сградата на общината, читалището. Днес продължаваме с детските градини. В момента те са затворени, обясни още той.

Кметът не коментира от къде може да са се заразили служителите. Появи се информация, че един от тях е присъствал на евангелската сбирка на 6 юни в Перущица. Припомняме, че след нея починаха двама пастори, а много от присъствалите са заразени с коронавирус.

"И тримата заразени служители са образцови. Те пътуват, имат контакти пътуват. Особено директора на дирекцията постоянно има хора при него." , коментира кмета и допълни, че РЗИ-Бургас ще намери къде е огнището.

След резултатите ще се прецени дали да се затвори целият град, стана ясно от включването по БНТ.

Днес предстои да се вземат още около 200 проби. Всички служители на общината ще се тестват на групи, обяви кмета.

Тестват тенисистите от Загреб, препоръка за карантина към виделите Григор в Хасково*

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес