Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без пластмаса на остров Света Анастасия през лятото

21 май 2019, 17:15 часа • 4163 прочитания

Остров Света Анастасия става част от кампанията, която се бори срещу пластмасата изхвърлена в морето. На първи юни всеки, който иска да се включи в еко инициативата, може да посети острова.

От клуб "Приятели на морето" обещават да почистят водите около острова и да предложат на посетителите пресни миди изпечeни по на-стария начин – на тенекия.

През цялото лято всички храни и напитки, които ще се предлагат на Света Анастасия ще бъдат в чаши и чинии от хартия или други лесно разградими материали. Използването на пластмасови изделия ще бъде сведено до минимум.

Освен еко програма организаторите на проявата приканват присъстващите да посетят музея и изложбите, които са експонирани там - "Животните на Черно море" и "Скритите тайните на Черно море" .

Програмата за деня включва още, участие на група Stiff Bones", програмата "Щурата лаборатория", Детска работилничка за рисуване върху мидени черупки, лекция на тема "Бургас рециклира", конкурс за детска рисунка на тема "Островът и чистото море" и други.

Кораб "Анастасия", който води до острова отпътува от Магазия 1 на Пристанище Бургас.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес