Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бедственото положение в Бургас е отменено

31 октомври 2014, 10:57 часа • 8209 прочитания

Бедственото положение в община Бургас, въведено след проливните дъждове в събота, е отменено от днес. При порите загина една жена, а нанесените щети на домове и инфраструктура бяха оценени на 1,3 милиона лева, информира Радио Бургас.

Обстановката в рибарското селище Ченгене скеле се успокоява. Това каза председателят на бургаското рибарско сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле Димитър Янчев.

Взети мерки за първоначално овладяване на водната стихия. Изграждат се два водостока на две-три възлови места в селището, които да насочват водата в каналите и от там в морето. Около 15-20 души доброволци са били ежедневно там и са помагали при възстановяването на отнесените от пороите настилки, информира агенция "Фокус".

„С лопати те заравняваха материала, който караха челните товарачи. Правеха окончателното завършване на ямите, които се бяха образували от пороите. Имаше и жени, които донесоха храна и медикаменти. Те обгрижваха трима-четирима по-възрастни рибари и им помогнаха в домакинството”, каза още Янчев.

Вчера на място е имало кран, който е извадил почти всички лодки от река Отманлийска с изключение на две, за които ще се вземат други мерки. „Предполагаме, че с балони, напълнени с въздух, ще можем да ги повдигнем и ще ги преместим на място, удобно за вадене от кран”, обясни Янчев.

В рибарското селище има ток.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес