Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 пъти по-евтино ще е паркирането в Слънчев бряг това лято

13 май 2020, 07:50 часа • 4021 прочитания

Два пъти по-евтино ще е паркирането в Слънчев бряг това лято. Освен това поевтиняват и други услуги за туристи за летен сезон 2020, пише 24 часа. 50% по-евтино паркиране това лято в Слънчев бряг

Така ще се помогне на бизнеса, който извършва сезонни дейности, съобщи изпълнителният директор Златко Димитров.

Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от “Слънчев бряг” АД - цени за стоянка на таксиметрови коли, за автомобили, които зареждат търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н.

Предвижда се при старта на сезона, който тази година ще е по-кратък – от 1 юли до 30 септември, паркирането в синя зона в комплекса за туристите да се намали от 2 на 1 лев и да няма ограничения в престоя.

Същата по-ниска цена ще важи и за платено почасово паркиране в местата, стопанисвани от АД-то.

Остават в сила цените за заскобяване и репатриране на неправилно паркирали автомобили, съответно 30 лв. и 60 лв., защото това са наказателни мерки, с които се цели превенция на нарушения, уточни изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД.

Заради пандемията от COVID-19, но при отмяна на ограничителните мерки и възможност за туризъм дружеството въвежда допълнителни мерки за дезинфекция на публични пространства.

След отваряне на комплекса постоянна дезинфекция ще се извършва на тревни площи и градинки, пръскане на крайбрежни алеи и пейки, места за събиране и паркиране.

“Търсим варианти да обезпечим осемте КПП-та, където да бъде извършена дезинфекция на преминаващите автомобили”, каза още Златко Димитров.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес