Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уют и чаша чай, смях и носталгия в море от книги

05 декември 2019, 07:45 часа • 1891 прочитания

След големия успех на "Дневникът на един книжар" издателство "Еднорог" представя втората част на нашумялата по цял свят книга на Шон Битъл - "Изповедите на един книжар".

В Уигтън, шотландски град, посветен на книгите, чийто календар е изпълнен с фестивали, срещи с писатели и всичко останало, свързано с вълшебната безкрайност на книгата, се намира най-голямата книжарница за книги на втора ръка. Собственикът й, Шон Битъл, става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник.

Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга.

Отново се появяват любимите герои на Шон Битъл, озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

"Докато метях тротоара пред магазина, покрай мен минаха две жени. Едната каза на другата:

- Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес