Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учебни помагала ще зарадват за 15 септември познавачите на играта "Букварино"

10 август 2015, 12:04 часа • 5470 прочитания

По повод предстоящото начало на учебната година, екипът на "Сдружение Азбукари" отправя ново предизвикателство към почитателите на образователните помагала на организацията. След успеха с детската карта на България, която завладя вниманието на хлапета и учители, играта „Букварино“ иска да даде възможност на последователите си да се включат в интересна надпревара. Конкурс под мотото „Заснеми видеоклип и спечели с „Букварино“ ще подари предпочитани учебни помагала на стойност 100 лева на автора на най-достоверното и интересно видео.

Така едно българско семейство ще бъде подпомогнато точно преди старта на учебната година с необходимите за ученика помагала. Азбукарите очакват да получат на страницата си във фейсбук видеоклипове, които да покажат същинската игра на 4 човека с „Букварино“. Конкурсът се провежда от 3 август и ще продължи до 10 септември 2015 година. Всички изпратени клипчета ще бъдат прегледани за съответствие с правилата на конкурса и одобрените от тях ще бъдат качени на фейсбук страницата „Азбукари“. Авторите на петте клипа, получили най-голямо одобрение, ще попаднат в томболата, която ще посочи победителя. Той ще получи ваучер на стойност 100 лева, предназначен за покупката на училищни помагала", заяви главният координатор на "Сдружение Азбукари" - Яна Трендафилова.

Организаторите на конкурса искат да мотивират почитателите на играта „Букварино“ да покажат начините на игра като направят увлекателна образователна демонстрация. По този начин всеки участник в конкурса ще демонстрира например как протича една игра бяло „Букварино“ с участието на 4 човека, които ще покажат знанията си по български език, история и математика. „Нека чрез видеоклиповете нагледно да покажем правилата на играта и емоциите на хората при състезаването за съставяне на думи с помощта на буквите върху картите от комплекта. Образователната игра е предназначено за всички възрастови групи и затова очакваме голям интерес към новия ни конкурс - „Заснеми видео клип и спечели с „Букварино“, уточни председателят на „Сдружение Азбукари“- Цвета Кирилова. Азбукарите напомнят, че всеки, който се сдобие с играта „Букварино“, ще подпомогне създаването на модерна образователна стая в основно училище в град Велико Търново.

„Сдружение Азбукари“ напомня, че 5000 броя от образователната игра „Букварино“ достигнаха благотворително в българските училища. 

Повече за историческата образователна игра „Букварино“ може да научите на www.bukvarino.bg и на www.azbukari.org.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес