Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Третият антихрист - кулминацията на трилогията исторически трилъри от Марио Рийдинг

26 март 2015, 10:33 часа • 34591 прочитания

В „Предсказанията на Нострадамус” американският писател Адам Сабир рискува живота си, за да открие изчезнали четиристишия на Нострадамус. Преди 5 века великият гадател предсказва трима Антихристи. Първите двама вече са печално известни на човечеството. Кой е третият? Дошло ли е неговото време? В планините на Молдова жесток тиранин е приветстван като новия месия. В цигански катун в Румъния нероденото дете на една жена може да промени хода на историята. В Мексико братя и сестри, събирани от кол и въже, са възпитавани в кървави отмъщения. Адам Сабир, пазителят на изгубените пророчества на Нострадамус, има представа какво ще се случи, когато тези съдби се сблъскат. Той знае кой е третият Антихрист.

Марио Рийдинг е известен английски изследовател на предсказанията на Нострадамус. Публикувал е няколко книги, плод на неговите научни и творчески търсения. Историческият трилър „Предсказанията на Нострадамус” има естественото си продължение в романите „Ръкописът на маите” и „Третият Антихрист”. Трилогията е международен бестселър и е преведена в 38 страни.

Рийдинг е роден в Дорсет. Завършва сравнителна литература в университета на Източна Англия, специализира френска и немска литература. Упражнява много странни професии, увлича се по познанието извън нашите разбирания и сериозните му проучвания в тази насока, както и литературната му дарба са отразени в неговите произведения, удостоени с литературни награди. Watkins Mind Body Spirit Magazine го включва в 100-те най-влиятелни духовни живи личности.

 

* * *

От 1555 до 1558 година Нострадамус съставя 942 четиристишия. Единствено Библията е продадена в повече екземпляри. Учените смятат, че 77 от тези стихове предсказват възкачването на двама антихристи: Наполеон и Хитлер.

Други 36 стиха (три шестици = 666 = белегът на звяра) се отнасят до третия Антихрист. Три от тях са написани на гърба на листа.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес