Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната на Вила Алба

12 юни 2024, 12:03 часа • 848 прочитания

На книжния пазар излезе книгата на Луиз Дъглас "Тайната на Вила Алба", от издателство Хермес.  

За автора

Луиз Дъглас е родена в Шефилд, но прекарва повече от двадесет години в Съмърсет. Автор е на единадесет романа, които се превръщат в бестселъри в родната й Англия и са преведени на дванадесет езика. Определят книгите й като модерни готически романи с любовна история и психологически елемент. Живее във Съмърсет със съпруга си и трите им деца. Когато не се занимава с писане, посвещава времето си на семейството, приятелите и животните – обожава кучетата, птиците и китовете. Споделя, че обича да пише за различните проявления на любовта, животните, природата и дълбоката връзка помежду им, но най-вече за хората и тайните, които всеки един от нас пази.

Още: Откъс от "Похитеното момиче", Чарли Донли

За книгата

Няколко месеца след голямото земетресение, което разрушава изцяло планинското градче Джибелина, Енцо и съпругата му Айрин се завръщат във фамилната вила „Алба“ в Трапани. Но по пътя, точно до града призрак, колата им се разваля. Енцо отива да потърси помощ, а когато се връща, от Айрин няма и следа. Подозренията на полицията падат върху него, но поради липса на тяло и доказателства случаят е забравен.

Трийсет и пет години по-късно популярният журналист и търсач на сензации Мило Конти предприема собствено разследване и обявява, че до дни ще разкрие шокиращата истина в телевизионен ефир. Мадалена – дъщерята на Енцо от първия му брак, се опасява, че той ще обвини баща й. Местните са настроени срещу него и настояват за справедливост за безследно изчезналата млада жена. Отчаяна, Мади се обръща за помощ към своя приятелка – англичанката Ейприл, която е бивш детектив. Тя пристига в Сицилия и отсяда във фамилната вила „Алба“. Там научава най-голямата й тайна: за една красива, но забранена любов, преобърнала съдби, и какво всъщност се е случило с Айрин.

Откъс от „Този шарен Пловдив", Георги Райчевски

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес