Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самотна майка е набедена за наемна убийца в невероятно забавния трилър „Финли Донован избива рибата“

17 септември 2024, 10:19 часа • 508 прочитания

Най-забавната майка/авторка на трилъри/наемна убийца по неволя/детектив се завръща! И знаем, че нямате търпение да видите какви ще ги надроби този път!

Втора част 

Втора част от шеметната криминална поредица на Ел Косимано вече е в книжарниците, за да ни покаже как „Финли Донован избива рибата“ (издателство Сиела). И се опитва да не потъне в море от смъртоносни врагове!

Още: Самият Създател е разказвач в предстоящия на 13 септември роман от Радослав Бимбалов

Финли Донован е много неща.

Самотна майка

Самотна майка на две деца, чийто ромолящ смях я изпълва с щастие и любов. За разлика от безспирния им рев, че златната рибка е умряла – той носи само отчаяние и преосмисляне на житейските избори.

Писателка без вдъхновение, бореща се с поредния ръкопис и мъдро игнорираща наближаващия краен срок. Защото, хей, самата дума „краен“ е твърде крайна, нали?

Още: Откъс от „Соленият път“, Рейнър Уин

Набедена наемна убийца, която няма вина за ничия смърт (златната рибка не се брои, тя си го търсеше), но въпреки това получаваща предложения за нови поръчки.

Финли обаче няма намерение да убива никого. Дори когато разбира, че някой иска да премахне арогантния ѝ бивш съпруг, тя решава да го спаси. За да го направи, ще трябва да скочи в море от смъртоносни мистерии, наемни убийци и повече членове на руската мафия, отколкото е здравословно.

Завръщането

Междувременно детектив Ник Антъни изглежда твърдо решен да се върне в живота на Финли. Но едно привлекателно ченге не може да я разсее от най-важната задача: да опази семейството си от ужасяваща смърт. Дори да трябва да наруши няколко закона, докато го прави.

Още: „Соленият път“ - Домът е там, където е любимият човек

Остроумен и автентичен в представянето на разочарованията и триумфите на майчинството в цялата му бъркотия и веселие, „Финли Донован избива рибата“ е многопластов и шеметен трилър, който се намира някъде на границата между забавното и искреното – между сатирата и сериозността.

Откъс от „За родителството“ на Райън Холидей

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес