Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С конкурс търсят най-доброто любовно стихотворение

24 ноември 2017, 10:29 часа • 2541 прочитания

В Асеновград стартира петото издание на националния поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“. Той е част от събитията, съпътстващи традиционната надпревара за „Най-добро домашно вино”.

Тема на творческото състезание е опияняващата, като лудо вино, любов. В конкурса могат да участват автори от цялата страна. Изискването е само да са навършили пълнолетие. Всеки от творците има право да представи до три стихотворения, като е задължително те да бъдат написани на компютър или на пишеща машина. Творбите трябва да са на български език и да не са публикувани в печатни или електронни издания към момента на обявяване на конкурса.

Следва също кандидатът да не е участвал с тях в други подобни състезания. Крайният срок за подаване на произведенията е 12.01.18 г. Стихотворенията трябва да се изпращат на адрес: Асеновград, п.к.: 4230, Община Асеновград, площад „Академик Николай Хайтов” №9, направление „Култура”.

Поетичните произведения ще бъдат оценявани от тричленно жури, а наградният фонд в конкурса ще е с общ размер над 1 500 лева. Най-добрата лирическа творба ще спечели 500 лева. Вторият в класацията ще бъде награден с 400 лева, а за третата позиция ще бъдат осигурени 300 лева.

Предвидени са и две поощрения по 100 лева, както и награда от 200 лева за най-успешно представилия се поет от Асеновград. Официалното обявяване и нагаждаване на победителите ще се състои на 29.01.18 г. от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Подробна информация може да бъде открита на официалния сайт на Община Асеновград.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес