Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Първият ден от остатъка от живота ми" - да се прочете по спешност!

06 юли 2017, 07:50 часа • 5315 прочитания

На 7 юли печелим още един шанс да преобразим живота си – с пленителния роман на Виржини Грималди „Първият ден от остатъка от живота ми”!

„Първият ден от остатъка от живота ми“ (превод: Красимир Петров, 272 стр., цена: 15 лв.) ни запознава с Мари на прага на четирeсетте й години, когато най-сетне е събрала кураж да разчупи рамките на своя свят. А последният е съставен от дом, за който се грижи, две пораснали дъщери, които вижда веднъж седмично, и съпруг, който дори не се опитва да скрие поредното си завоевание. По време на околосветското пътешествие на борда на луксозен лайнер Мари не намира усамотение и спокойствие, но среща младата Камий, която отчаяно се опитва да се отърси от комплекса на „дебеланата в компанията“, и шейсетгодишната Ан, която дири лек за разбитото си сърце. Историите на трите изправени на кръстопът жени постепенно се сливат в една, в края на която всяка от тях открива, че любовта и приятелството не са измислица на писатели и сценаристи, и че никога не е късно животът да започне отначало.

Родена през 1977 г., Виржини Грималди пише от дете, когато подарява собствени стихове за рождените дни на приятелчетата си. Понастоящем е известна блогърка – в Жена, сладка жена описва живота си, но и включва размисли и кратки разкази (за тази си дейност получава наградата E-crire Auféminin). Написва два хумористични романа в сътрудничество с други писателки. Следват трите й собствени романа, още първият от които, „Първият ден от остатъка от живота ми“, придава ново измерение на известността й, превръщайки се в любимо четиво на всеки, който има нужда от „глътка кислород”.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес