Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кучешки живот" - книгата, която има какво да разкаже и на най-големите любители на кучета

15 февруари 2017, 09:21 часа • 12498 прочитания

Всеки, който е имал куче добре знае разликата между живота с най-добрия приятел на човека и без него. Колкото и дълго, обаче, да сме живели с куче, може би не толкова често сме се замисляли какво точно изпитва и мисли то.

В книгата си "Кучешки живот" Брус Камерън се е постарал и успява да направи точно това – представя живота на кучето с човека. Писателят влиза под козината му, подушва с любопитния му нос, размахва весело с опашка или свива тъжно уши...

Всеки от вас, който не се съмнява, че кучето мисли и е нещо повече от обикновено същество на четири крака, с удоволствие ще се потопи в кучешкия свят, изпълнен с предизвикателства, любов към стопанина и много въпроси, които поставя, понякога странният, човешки свят.

Брус Камерън с лекота разказва от името на Бейли, който в течение на времето се преражда в различни кучета, от различна порода, пол и с други имена, но винаги най-милото, добро и предано кутре за хората, които го обичат.

Книгата ще предизвика умиление, тъга, ще има и смях и сълзи – всичко. Не си мислете, че щом имате куче знаете всичко за него. Не и преди да прочетете „Кучешки живот.“ Тогава наистина ще бъдете повече от стопанин за любимеца си и ще виждате много повече в неговите очи.

„Кучешки живот“ е универсално произведение без ограничение за възраст, пол, притежание на домашен любимец...

Оптималният вариант за четене на книгата е в леглото с любимите ви лакомства наблизо, кучето до вас, с когото от време на време да коментирате прочетеното. Като например, смятате ли, че е вярно:

„Няма лоши кучета, Боби, има само лоши хора. Те просто не нуждаят от любов.“

„Някои кучета просто искат да са свободни и да се скитат, защото нямат момче, което да ги обича.“

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес