Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Книгата "Само за мъже" събира 42 типични недоразумения между двата пола

20 март 2024, 17:52 часа • 1327 прочитания

Книгата "Само за мъже" на Росен Кутелов събира 42 типични недоразумения в отношенията между двата пола.

Подробности за книгата

Да познаваш същността на другия често е пътят да установиш хармония в общуването с него. Ето защо книгата „Само за мъже“ от Росен Кутелов по духовит начин описва 42 типични недоразумения в отношенията между мъжа и жената, породени от различията между тях. Всяка глава се спира на отделен животрептящ проблем, разкривайки на всеки от двамата това, което не знае за другия. Опитът единият да вмени на другия собствената си същност като предполагаемо присъща и за него често води до обърквания и във всекидневните контакти припламват искри. Да се предпази човек от грешки е половината път до разбирателството.

42 шанса за Нея и Него

А да достигнеш до разбирателството – всеки го е изпитвал на гърба си, никак не е лесно. Защото като се огледаш около себе си, установяваш, че навсякъде цари борба за жизнено пространство. Хиените се бият за територията на лъвовете. Държавите воюват за находища на петрол. Корпорациите нападат нишите на конкурентите. Всеки се стреми да запази своето и да прилапа чуждото. Чудно ли е тогава, че мъжът и жената – при всичките си гръмки декларации за мирно съвместно съществуване, копират природата, политиката и бизнеса? Както се оказва – решения дори за трудните всекидневни ситуации има. Затова са представени 42 шанса за Нея и Него, които те могат рода използват, за да изглаждат напрежението помежду си.

На помощ идват черните дупки и квантовата механика

Поради крайно деликатния характер на взаимоотношенията в една двойка книгата се стреми да представи проблемите с много хумор, прибягвайки до наглед абсурдната помощ на черните дупки и квантовата механика, съпружеските страдания на Херкулес и Наполеон, куцотата на теорията за еволюцията, причинена от действията на неандерталеца, последствията от домакинските задължения върху политиката, стриптийза в изобразителното изкуство и т. н. 

"Само за мъже" от Росен Кутелов, издателство "Ерго"

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес