Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейт Мортън разказва историята на "Къщата край езерото"

09 декември 2016, 15:39 часа • 2493 прочитания

Авторката на „Отминали времена” и „Забравената градина” Кейт Мортън се завръща с романа „Къщата край езерото”, поредно свидетелство за блясъка на нейния разказвачески дар.

„Къщата край езерото“ (превод: Надежда Розова, 472 стр., цена: 20 лв.) ни пренася в лятото на 1933 г., когато семейство Идвейн от имението Лоуанет се готви да отпразнува най-дългия ден от годината с пищно тържество. Ала някой е влюбен не в когото трябва. В полунощ наглед щастливото семейство е сполетяно от трагедия – безследно изчезва бебето им и това завинаги прогонва рода Идвейн от приказното имение на брега на езерото. Седемдесет години по-късно след тежък за разрешаване случай, заплашващ да съсипе кариерата й като детектив, Сейди Спароу намира убежище в дома на скъпия си дядо в Корнуол, където се натъква на изоставена къща на брега на езеро. Докато Сейди се опитва да прозре истината за опустелия дом, в Хампстед Алис Идвейн, вече известна писателка и достолепна възрастна дама, се бори с призраците на собственото си минало.

Определяна като наследничка на Дафни дю Морие, талантливата австралийска писателка Кейт Мортън постига феноменален успех. Нейните виртуозно заплетени „истории с атмосфера“, както ги нарича критиката, печелят отличие след отличие и покоряват сърцата на читателите, жадни за драматизъм, съдбовни обрати и романс. Романите й, сред които „Пазителка на тайните”, „Отминали времена” и „Забравената градина”, се разпространяват в 42 страни, а общият им тираж надвишава 10 милиона екземпляра. „Къщата край езерото” е бестселър на „Ню Йорк Таймс” и дълго време оглавява класациите за продажби в Австралия и Канада.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес