Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Катафалка и два носорога" - едно приключение, което си заслужава да изживеете

09 юни 2017, 10:04 часа • 1831 прочитания

"Катафалка и два носорога" е дебютният роман на младия български писател Петър Крумов. Интригуващото заглавие дава обещание за интересна история, което авторът изпълнява.

Доч е средностатистически мъж на средна възраст, чиновник с работно време от 8 до 17 часа, а границите на свободното му време се простират от дивана до телевизора. Има си приятелка, с която са заедно седем години, но не се решава да заживеят заедно. Доч има всичко - дом, работа, момиче, но настъпва моментът, в който осъзнава, че това не може да запълни пустотата отвътре.

Тогава се появява красивата и млада Катерина, която той трябва да обучава. Момичето събужда у него желания, за които си дава сметка, че не е достоен.

Въпреки недостатъците си главният герой е симпатичен - той има богата душа, но не притежава достатъчно смелост да погледне в себе си, за да потърси истинската причина за пропиления си живот, а бъдещето не обещава да бъде различно.

Тогава той започва да „разчиства“ около себе си, като първо „разкарва“ приятелката си, търси себе си в подновяване на отношенията със своя съученичка и се впуска в едно опасно пътуване. И точно там се появяват носорозите...

Лутането из миналото към бъдещето, кризата на средната възраст, безсилието пред слабостта на слабостта на характера, смазващата нужда от необходимостта от промяна, която не може повече да чака и секунда, целият този процес е придружен от нелогичните и опасни действия на главния герой, който непрекъснато изненадва читателя. Къде ли ще се спре накрая и ще постигне ли това, към което се стреми? Дебютната книга на Петър Крумов е едно приключение, което си заслужава да изживеете.

„Лично на мен главният герой ми е симпатичен, но това е нормално – като автор си го обичам…. беше ми интересно да навляза в тази въображаема за мен среда, макар че съм се стремял да се придържам към истината и фактите, въпреки че на моменти книгата е малко или много фантасмагорична“, каза самият автор за произведението си.

Може да прочетете откъс от книгата ТУК

Може да закупите книгата с 5% отстъпка, като поръчате от линка-изображение долу.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес