Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издателство "Хермес": Споделете радостта от четенето!

11 ноември 2013, 07:45 часа • 86418 прочитания

Основано през 1991 година в град Пловдив, днес „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България.

Доказателство за това са хилядите ни верни читатели, които вече 21 години се доверяват на нашия избор. Съобразявайки се с техните вкусове и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ние професионално и отговорно избираме и изработваме всяка книга, която издаваме. До момента със знака на „Хермес“ са излезли над 2000 нови заглавия с общ тираж над  20 000 000  екземпляра.

От 1991 година до днес издателството непрекъснато се развива. Започвайки с романтични четива, днес „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове. Истинското разгръщане на „Хермес“ стана през последните 6-7 години. В този период подготвихме няколко нови поредици, които ни откриха други хоризонти. Издадохме сензационни книги и световни бестселърови автори – като Марио Варгас Льоса, Ричард Бах, Майкъл Бейджънт, Нийл Доналд Уолш, Кристофър Паолини, Майкъл Скот, Дийпак Чопра и др. Открихме за българските читатели такива имена като Жозе Родригеш душ Сантуш и Аджан Брам. А един от авторите ни – Хорхе Букай, се превърна в истински феномен на книжния пазар.

Гостуванията на Хорхе Букай в България през 2010, 2011 и 2012 година бяха определени от медиите и от многобройните му почитатели като най-значимите културни събития за трите години.

През 2010 и 2011 година по покана на нашето издателство в България гостуваха още Жозе Родригеш душ Сантуш, Джейн Костело и Александра Маринина.

Така ние дадохме възможност на своите читатели да чуят и видят на живо любимите си писатели.

Като социално ангажирана фирма, „Хермес“ се включва в много дарителски акции, както и в инициативи за стимулиране на интереса към книгата и популяризиране на любовта към четенето сред младите хора в България.

През последните 4 години „Хермес“ създаде и национална верига от книжарници със знака на издателството в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Видин, Пазарджик и Сливен. Така ние все повече се приближаваме до своите читатели и техните вкусове.

Под мотото Книги за всеки в семейството в книжарници „Хермес“ се предлага разнообразие от художествена, справочна, научнопопулярна и учебна литература, енциклопедии, четива, илюстровани издания, книжки за най-малките, канцеларски материали, образователни игри. В тях клиентите получават квалифицирано обслужване сред модерно обзавеждане, атрактивен дизайн и уют. В книжарници „Хермес“ се организират много премиери, детски празници, срещи с писатели и други културни събития.

В социологическите проучвания, които се направиха през последните 10 години в книжния сектор, читателите посочват „Хермес“ като най-популярното издателство в България. Ние сме изключително трогнати от това признание и поемаме отговорността да издаваме все по-добри и по-добри книги, които да съпътстват живота на нашите почитатели и да им бъдат полезни.

Посланието на „Хермес“ към нашите читатели е: Споделете радостта от четенето!

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес